De schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialiste is iemand (meestal een vrouw) die een specialist is in het kijken naar de huid en dan vooral in het gezicht en in de hals (nek). Ze zorgt voor een gezonde en een schone huid, geeft massage’s waardoor de huid actief blijft (goede doorbloeding) en zorgt ervoor dat er minder snel plooien in de huid komen (door de huid te reinigen). Plooien zijn de rimpels die je ziet in het gezicht en de hals (nek). Een schoonheidsspecialiste kan een minder mooie huid niet mooi maken maar wel gezond.
Het reinigen doet ze door bijvoorbeeld de huid te wassen met een speciale zeep en door de huid te stomen met een stoomapparaat. De rest doet de schoonheidsspecialiste met haar handen, en dan vooral met haar vingertoppen  (sommige schoonheidsspecialiste’s werken meer met apparaten dan met hun handen en vingertoppen). Ze doet een huid-peeling en dat betekent dat ze de dode huidcellen weghaalt met een speciale scrub- crème. In die crème zitten een soort zandkorreltjes die de dode huiscellen eraf schuren waardoor de huid weer mooi en zacht wordt.

Ook epileert ze de wenkbrauwen zodat ze weer mooi smal en gelijk zijn.(Epileren betekent dat ze de haartjes weghaalt met een epileertang of een speciaal pincet).

Ze harst benen en dat doet ze door warm hars (een soort plak) op de benen te smeren en als die afgekoeld is trekt ze dat eraf, dan blijven de haartjes in het hars plakken waardoor de benen weer glad zijn en zacht aanvoelen.

Hoe vaak gaan mensen naar de schoonheidsspecialiste?

Dat is voor iedereen verschillend. Jonge mensen gaan niet zo vaak, nooit, of meestal om de 3 maanden om dan bijvoorbeeld hun wenkbrauwen te laten epileren, en de rest van de klanten gaan soms wel iedere 6 weken. Een behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

 

De schoonheidsspecialiste

Copyright © 2013 - RGDTP.nl